دسته‌بندی نشده

روز جهانی غذا، تلنگری برای توجه به گرسنگان

روز جهانی غذا (WFD) تلنگری برای بشر است تا به گرسنگان فکر کند و یا قدمی در مسیر تولید مواد غذایی بردارد.

روز جهانی غذا

به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی ، روز جهانی غذا (WFD) توسط کشورهای عضو فائو در بیستمین کنفرانس عمومیِ این سازمان در نوامبر ۱۹۷۹ در نظر گرفته شد. در این کنفرانس اعضا، ۱۶ اکتبر مصادف با (۲۴ مهرماه) را به نام “روز جهانی غذا” ثبت کردند.

برخی از اهداف مهم این روز: افزایش آگاهی عمومی، توجه و مقابله با مساله گرسنگی در جهان، تلاش برای افزایش تولید محصولات کشاورزی برای پایان دادن به گرسنگی، تشویق انتقال تکنولوژی به کشورهای در حال توسعه و تشویق روستائیان (خصوصا زنان) به مشارکت در تصمیم گیری‌های بهبود دهنده شرایط زندگی می‌باشد.

این روز از سوی سازمان فائو در سال ۲۰۲۲، تحت عنوان “نباید هیچ کس را پشت سر گذاشت: تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر و یک زندگی بهتر ” نام‌گذاری شده است.

روز جهانی امسال در زمانی برگزار می‌شود که امنیت غذایی جهانی با تهدیداتی از جهات‌ مختلف مواجه است، با افزایش قیمت‌های غذا، انرژی و کود که بر محرک‌های سنتی مانند بحران آب‌وهوایی و درگیری‌های طولانی‌مدت افزوده است. در همین حال، همه‌گیری کووید-۱۹ همچنان به تأثیرات خود ادامه می‌دهد و نشان می‌دهد که اقتصاد و زندگی ما چقدر به هم مرتبط هستند.

کیو دونگیو، مدیر کل فائو گفته است: «در مواجهه با یک بحران جهانی غذایی در آینده، ما باید از قدرت همبستگی و حرکت جمعی برای ساختن آینده‌ای بهتر استفاده کنیم که در آن همه دسترسی منظم به غذای مغذی کافی داشته باشند.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد که روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۲”در لحظه‌ای چالش برانگیز برای امنیت غذایی جهانی” برگزار می‌شود و از شرکا خواست تا برای حرکت “از ناامیدی به امید و اقدام” با یکدیگر همکاری کنند.

آمار جهانی:

۱️⃣ بر اساس گزارش سازمان ملل متحد تعداد افرادی که در سال ۲۰۲۱ در سراسر جهان از کمبود غذا متاثر شده‌اند به ۸۲۸ میلیون نفر رسیده که از سال ۲۰۲۰ حدود ۴۶ میلیون نفر و از زمان شیوع بیماری همه گیر کرونا، ۱۵۰ میلیون نفر افزایش یافته است. شواهد نشان می‌دهد که جهان در حال دور شدن از هدف خود برای پایان دادن به گرسنگی، ناامنی غذایی و سوء تغذیه در تمام اشکال آن تا سال ۲۰۳۰ است.

۲️⃣ سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی گفته است، تعداد افرادی که غذای کافی برای مصرف روزانه خود ندارند در سال گذشته به بالاترین حد خود در جهان رسید. کارشناسان این سازمان معتقدند جنگ اوکراین تاثیر منفی بر روند تولید غذا در سراسر جهان گذاشته است.

۳️⃣ در این گزارش با عنوان «وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان»، آمده است: بعد از اینکه تعداد افراد مبتلا به گرسنگی از سال ۲۰۱۵ نسبتاً بدون تغییر باقی ماند، شمار آن در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و در سال ۲۰۲۱ به ۹.۸ درصد از جمعیت جهان رسید. این میزان در مقایسه با هشت درصد در سال ۲۰۱۹ و ۹.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ است.

۴️⃣ گزارش سازمان ملل اعلام نموده حدود ۱۴۹ میلیون کودک زیر ۵ سال در سال ۲۰۲۰ دچار نارسایی در رشد شدند و ۴۵ میلیون نفر نیز لاغری بیش از حد داشتند. همزمان ، ۳۹ میلیون کودک زیر ۵ سال در سراسر جهان نیز از اضافه وزن رنج می بردند.

۵️⃣ در این گزارش آمده است پیشرفت‌هایی در زمینه تغذیه انحصاری با شیر مادر انجام شده است، به طوری که تقریبا ۴۴ درصد از نوزادان زیر ۶ ماه در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند.

۶️⃣گزارش فوق پیش‌بینی می‌کند که حتی با وجود بازسازی اقتصادی در جهان، تعداد گرسنه‌ها در سال ۲۰۳۰ به ۶۷۰ میلیون نفر یعنی هشت درصد جمعیت جهان خواهد رسید.

وضعیت آماری دور ریزهای مواد غذایی در ایران:

براساس گزارش فائو، هر روز به‌ازای هر نفر، ۱۳۴ کیلوکالری غذا در ایران به هدر می‌رود. این میزان ضایعات مواد غذایی، ایران را در ردیف کشورهای تراز اول دنیا در زمینه هدررفت مواد غذایی قرار داده است.
ایران یک‌سوم اتحادیه اروپا دورریز غذایی دارد. اتحادیه اروپا شامل ۲۷ کشور است؛ یعنی ایران به‌تنهایی به اندازه یک سوم این ۲۷ کشور دورریز و پسماند غذایی دارد.
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی کشور نیز اعلام کرده به طور متوسط در ایران ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف زنجیره تأمین ضایع می‌شود که این مقدار غذای ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد.
ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ٣۵‌ میلیون تن با ارزش تقریبی ۱۵ میلیارد دلار است.


Source link

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا